Broccolisuppe

Broccoli er absolut på Top 10 listen over basedannende grøntsager.

Det er en af de grøntsager, som indeholder mest protein og den har en enestående sammensætning af vitaminer, antioxidanter, anti-inflammatoriske og udrensende mikronæringsstoffer. I selskab med avocado, agurk, citron og himalayasalt er vi stadig helt i den helt alkaline ende

Sammen med avocado, agurk, rød peber, selleri, salat, citron og grønkål er det derfor fast på min ugeplan.

Når man spiser broccoli så ofte som jeg gør, er det nødvendigt med forskellige opskrifter. Denne suppe-opskrift er både enkel og hurtig at lave. Samtidig er det lettere at spise broccoli i større mængder som suppe, end når man tygger sig igennem det.

Den er også rigtig god til at sætte skub i fordøjelsen!

Små børn ELSKER broccoli og specielt broccolisuppe.

Bente-Hartelius9052.jpg

Opskrift:

1 broccoli
1/2 agurk
1 avocado
1/2 citron
Oliven eller kokosolie
Himalayasalt
Peber
evt. friske krydderurter, ristet hvidløg, finthakket forårsløg efter smag

Broccoli med stilk skæres i mindre stykker, puttes i 3-4 cm koldt vand i gryden. Når vandet koger slukkes for bluset og efter 5 min. på eftervarme er broccolien klar.

Broccoli, agurk, avocado, citron og salt blendes. De øvrige ingredienser serverer jeg ved siden af.

Bryd den hårde fiberstruktur

Broccoli er svært at fordøje råt, så derfor anbefales det at steame det let, som beskrevet i opskriften. Fiberstrukturen brydes, samtidig med at næringen ikke koges ud.

Hvis du har kogevand tilovers fra broccolien, drik det! Det er basedannende og fyldt med vitaminer og mineraler.



Bente HarteliusKommentar